عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان لرستان گفت:روزه داران از آب یخ و نوشیدنیهای خیلی سرد در هیچ شرایطی جهت باز کردن افطار خود استفاده نکنند.
به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ مهناز مردانی؛ متخصص تغذیه وعضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تمامی روزداران اعم از روزه داران اولی، ورزشکاران، زنان و مردان حتما وعده سحری را به طور کامل بخورند؛ لیکن در این فصل گرم سال که بدن ۱۶ تا ۱۷ ساعت آب و غذا دریافت نمی کند باعث افت شدید قند خون می شود.
وی جهت جلوگیری از بروز افت قند خون شدید در افراد روزه دار گفت: روزه داران باید کمی سریع تر از خواب بیدار شوند تا وقت کافی جهت خوردن سحری داشته باشد.
مردانی، با بیان این که یک سحری مناسب می تواند مشابه یک ناهار راحت و یا یک صبحانه کامل باشد، گفت: در هنگام سحر از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ کردنی پر ادویه، شوری ها و ترشیجات جدا خوداری شود، لیکن باعث عطش و تشنگی شدید در طول روز خواهد شد.
مردانی تاکید کرد: روزه داران حتما از غلات، حبوبات، سبزی های تازه و میوه های متفاوت بعد از افطار استفاده کنند.
وی با اشاره به این که یکی از راه کارهای مهم پیشگیری از عطش شدید خوردن سبزی ها و میوه های آبدار مانند هندوانه هست؛ اظهار داشت: بخش عظیمی از آب مورد نیاز بدن در طول روز از طریق تناول میوه های آبدارتأمین می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: از نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای پر رنگ خودداری شود آیا که این نوشیدنی ها باعث می شود در همان ساعات اولیه روز بخشی از عظیمی از آب بدن به صورت ادرار دفع شده است و باعث تشنگی در طول روز شود.
مردانی، با بیان این که از خوردن یک جای مایعات هنگام سحر پرهیز شود، گفت: خوردن یک جای مایعات باعث پر شدن حجم معده و عدم مصرف مواد غذایی مورد نیاز می شود.
وی با اشاره به این که در طی یک تا دو ساعت اولیه مایعات مصرف شده است تقریبا کامل دفع می شود، عنوان کرد: از هنگام افطار تا سحر به صورت متناوب حدود ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات مصرف شود تا به تدریج جذب بدن شود.
عضو شورای بسیج جامعه پزشکی لرستان ادامه داد: خوردن سوپ ها و آش های رقیق نیز توصیه می شود، لیکن نیاز روزه داران را به مواد غذایی و بخشی از آب بدن را تأمین می کند.
مردانی با بیان این که عالی ترین مواد غذایی که جهت یک افطاری کامل پیشنهاد می شود استفاده از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و انجیرخشک هست، اظهار داشت: مواد قندی به تدریج قند خون بدن را اوج برده و تعادل قند خون را در بدن برهم نمی زنند در کنار این مواد قندی بهتر است از یک لیوان شیر یا یک نوشیدنی ولرم استفاده شود تا دستگاه گوارش آمادگی مورد نیاز جهت دریافت یک وعده غذایی کامل را پیدا کند.
مردانی، عضو شورای بسیج جامعه پزشکی لرستان افطار کردن با نوشیدنی های خیلی سرد و آب یخ مضر را دانست و گفت: روزه داران از آب یخ و نوشیدنی های خیلی سرد در هیچ شرایطی جهت باز کردن افطار خود استفاده نکنند، لیکن موجب فشار شدید به دستگاه گوارش شده است و سر دردهای شدید را در پی دارد آیا که حرارت بدن و دمای آب یکسان نیست و مقدار زیادی از آب به صورت عرق دفع شده است و این عدم تعادل بین درجه حرارت بدن با آب یخ موجب بروز این عارضه می شود.
انتهای پیام/د
واژه های کلیدی: پزشکی | افطاری | لرستان | استفاده | نوشیدنی | خوردن غذا | وعده غذایی | مواد غذایی
دانلود فایل ها